33 15 88 55 | Skriv til os

Tandblegning


Blegning af tænderne udføres på patienter, der ønsker et hvidere smil. Tandblegning kan udføres for at reducere misfarvninger og gulligheder, eller simpelt give patienter et hvidere, sundere smil.

Indtil for nyligt indgik hjemmeblegning med individuelt tilpassede skinner i klinikkens behandlingstilbud, men en række forhold og for mange ubesvarede spørgsmål har gjort, at vi har valgt at tage behandlingen af vores tilbud.

Vi føler vi sætter os mellem 2 stole ved at have det ABSOLUTTE optimale i form af BEYOND tandblegning på klinikken, også samtidig tilbyde hjemmeblegning.

Beslutningen skal ses i lyset af et større antal udbud på Internetttet, hvor hjemmeblegning tilbydes ukritisk af ikke-tandklinikker eller klinikker uden tandlægelig baggrund.

Patienter der ønsker kosmetisk korrektion af andre ting henvender sig til en kosmetiske kirurg og ikke blikkenslageren for at få foretaget sit indgreb, som den største naturlighed og det valg ønsker vi naturligvis at styrke.

Vi er af den klippefaste tro, at den bedste behandling kun fås hos tandlæger med særlig uddannelse indenfor kosmetisk tandbehandling og vil ikke sammenlignes med andre produkter, der kan anvendes ukontrolleret og som kan øge risikoen for skader på dine tænder.

Der er masser af eksempler på hjemmesider der tilbyder køb af blegegel online eller postordrer, og vi har været inde på flere og set triste eksempler på manipulation med billeder og dokumentation.

En af siderne havde link til Afdelingstandlæge Ulla Pallesen ved Københavns Tandlægehøjskole, hvor det tilsyneladende havde undgået deres opmærksomhed, at Ulla Pallesen var kommet skridtet videre i sin uddannelse og ikke “kun” var cand.odont, men hvad være var, at der i Ulla Pallesens svar netop lå en løftet pegefinger omkring hjemmeblegning.

Hvor hvide kan tænderne blive?

Hvor hvide tænderne kan blive ved tandblegning er et almindeligt spørgsmål med et meget subjektivt svar. Visse tandblegnings metoder hævder at kunne blege op til 8 trin på farveskalaen, men det er meget usandsynligt. Imidlertid vil bare 2-3 farvetrins forandringer give et signifikant forbedret udseende i alles smil. Der er ikke noget standard system at måle farven på, men den mest udbredte er VITA Skalaen som oftest bruges verdenen over.

Denne tandguide inddeler i 4 base farver:

 • A (rødlig brun)
 • B (rødlig gul)
 • C (grå)
 • D (rødlig grå)

I A farverne er der 5 forskellige nuancer af farve, mens B, C og D, hver har 4 niveauer.

Ikke alle dine tænder har den samme naturlige fare. Som regel er hjørnetænderne noget mere gule, fortænderne typisk hvidere end kindtænderne, med en farveskala forskel på 1-2. Målet er derfor for enhver at opnå optimal hvidhed, mens stadig med et naturligt sundt udseende. Under din første konsultation vil Palæklinikken gennemgå, hvad du kan forvente og hvilken procedure der er mest egnet til dig, da det kan variere fra person til person. Strukturen på tænderne og valg af procedure påvirker resultatet.

Hvad er årsagen til misfarvninger/gule tænder?

Tand-emalje-misfarvning kan forårsages af forskellige ting, men fælles for os alle er at vi med årene får mere gule tænder. Derudover er der de mest almindelige årsager, såsom rygning, visse typer medicin, te, kaffe og rødvin. Endvidere vil folk der drikker signifikant mængder sodavand, som f.eks. cola opleve en lignende misfarvning.

Bortset fra de eksterne misfarvningskilder, så er der også andre faktorer der påvirker farven på tænderne. Nogle mennesker har signifikant lysere tandemalje end andre, så rent arveligt kan man desværre fra starten være forsynet med gule tænder. Sygdom og visse typer medicin kan ligeledes forårsage en misfarvning af tænder.

Fælles for de fleste er, at din kosmetiske tandlæge kan svare dig på, hvorvidt du er kandidat til en tandblegning eller du skal have andre kosmetiske tandbehandlinger for at få det smil du ønsker.

Behandlings beskrivelse: Tandblegning

Tandblegning er en kemisk proces der bruges for at lysne patientens tænder. Hele behandlingen kan foregå på den kosmetiske tandlæges klinik eller udføres af patienten hjemme ved en såkaldt hjemmeblegning. Hjemmeblegningen har hidtil været den mest udbredte, hvilket må tilskrives at state-of-the art udstyret hidtil har været begrænset.

Der er rigtig let adgang til forskellige typer af hokus pokus blegemidler på nettet og der findes et hav af firmaer der tilbyder one-size skeer med færdige opløsninger, men for det første er de direkte ubehagelige og for det andet kan de ikke anbefales, da bivirkningerne kan være uoverskuelige med irreversible skader på tænder og tandkød.

Seneste skud på stammen er tandblegning i en særlig stol, hvor man dog skal være opmærksom på at ingredienserne I nogle tilfæde er citronsyre og så skal tænderne, da nok tage skade!

Hvis du ønsker hvidere tænder og er kandidat til det, så er vores behandlingstilbud KUN klinikblegning med BEYOND, som du kan læse mere om længere nede.

Hvor lang forbliver tænderne hvide?

Tandblegning er ikke en permanent behandling. Holdbarheden varierer fra ét til flere år, afhængig af patientens personlige vaner, herunder mundhygiejne. I langt de fleste tilfælde er tandblegning meget effektiv og patienterne er glade for resultatet.

Typiske omkostninger ved tandblegning

Den gennemsnitlige standard honorar for tandblegning varierer fra klinik til klinik, hvor tidligere priser lå typisk på 3.500,- kroner, men en mere realistisk pris i dag ligger typisk mellem 18-2100,- kroner. Prisen afhænger af klinikkens beliggenhed, hvilken efteruddannelse det kosmetiske team har gennemgået, samt hvilken type af blegning der tilbydes.

Der er desværre pt. ingen refusion fra Sygeforsikringen Danmark til tandblegning.

Generelt afhænger tandblegningen tillige af graden af misfarvning samt antallet af besøg på klinikken ved svære misfarvninger.

Forskellige typer tandblegning

Der er indtil flere behandlingsmuligheder, når det gælder misfarvninger eller mørke tænder. De fleste virker effektivt, men der er fordel og ulemper med de forskellige behandlinger. Den type behandling du vælger bør ske i samråd med dit kosmetiske tandlægeteam, da de kan anbefale dig den mest passende procedure til dig.

BEYOND tandblegning (hos certificeret kosmetisk tandlægeteam)

BEYOND er den nyeste og mest sikre af tandblegningsmetoderne, hvor man anvender en særlig lampe med en koldt lys aktiverende blege gel på tænderne. Dette er et system, der anvendes udelukkende på en certificeret tandklinik. Den translucente blegegel appliceres på tænderne og en særlig lampe enhed anvendes for at aktivere krystallerne til at absorbere energien fra lyset og påvirke tændernes emalje, for at øge hvidheden på tænderne. Længen afhænger af graden af misfarvning på dine tænder og hvor hvide du ønsker tænderne skal være.

Standard honoraret for en tandblegning med opgives til at ligge mellem 3.500 – 4.000,- kr. i de fleste tilfælde. Omkostninger varierer, afhængig af geografisk klinikkens beliggenhed samt typen af blegning, som tilbydes på den enkelte klinik.

Prisen afhænger af, hvor mange besøg der kræves på klinikken og om en udvidet tandrensning er nødvendig før iværksættelse af blegningen. Spørg din kosmetiske tandlæge, hvad prisen dækker inden du beslutter dig. Sygeforsikringen DANMARK yder typisk ikke tilskud til denne form for kosmetisk tandbehandling.

BEYOND tandblegning (klinikblegning)

 • Tandkøddet beskyttes med en gelé
 • BEYOND™ gelé placeres af en certificeret professionel
 • Gelen bliver lys-aktiveret i 8 minutters intervaller og gentages, hvis det er nødvendigt
 • Gelen renses af tandbeskyttelses gelen fjernes. Du er nu klar til at smile med dit nye BEYOND White Smile – Bright White Smile – mere simpelt kan det ikke gøres!
 • BEYOND™ tandblegnings metoden er simpel og behagelig for patienten. På bare et besøg på PALÆKLINIKKEN, hvor du kan læne dig tilbage, slappe af med musik efter eget valg, så kan du går derfra med det hvideste, brightest smile på så lidt tid som 60 minutter!

Sikker

Den primære ingrediens i BEYOND™ gelen har været anvendt til tandblegning i mere end 100 år og regnes for at være en sikker og effektiv gel, som anvendes indenfor tandlægeverdenen.
Den markant kortere behandlingstid med BEYOND™ betyder at unødvendig varmeudvikling og overfølsomhed undgås, som ellers er almindelig ved andre tandblegningssystemer, og du oplever en større komfort & sikkerhed.

For yderligere sikkerhed, så udføres BEYOND™ proceduren kun af certificerede tandlæger og på tandklinikker med særlig henblik på patientens krav og forventninger. Alle på PALÆKLINIKKEN har undergået en særlig efteruddannelse og kursus i brug af udstyret, så vi sikrer en optimal opnåelse af et bright smile indenfor lovgivningen på sundhedsområdet, uden at gå på kompromis med tandsundheden.

Vedligeholdelse af dit smil

Efter BEYOND™ behandlingen er det vigtigt med normal god mundhygiejne – børst tænder 2 gange dagligt, brug tandtråd og tandstikkere. Yderligere anbefaler vi, at du nedsætter dit forbrug af specielle misfarvende fødeemner, såsom te, kaffe, rødvin etc for at sikre et langt holdbart bright white smile.

Hvor hvide vil mine tænder blive? BEYOND™ har en markant effekt på de fleste patienter. Resultatet kan variere og afhænger af typen af misfarvning, tykkelsen af din emalje, din alder og dine vaner. De fleste vil typisk få en farveændring på 6-8 trin på Vita-skalaen, men spørg klinikken, hvor hvide vi regner med dine tænder kan blive!

Kontakt os

Hvis du har nogle spørgsmål, så spørg PALÆKLINIKKEN, som altid er der for at hjælpe.

Nogle af vores glade kunder

 • "Altid super god service - fantastisk personale, hvor man altid bliver mødt med smil og venlighed og tandlægerne er super dygtige. Alt i alt kan jeg kun varmt anbefale Palæklinikken."
  - Nina L. - 05.03.2014
  "Personlig behandling og enestående kvalitet og service. Føler mig næsten heldig at have fundet dem i tandlæge-junglen."
  - Gisela Ekholm - 16.09.2013
 • "Den bedste tandlæge i København jeg kender til. Han er vanvittig god til at bedøve, så hvis du har lidt fobi på dette område kan jeg varmt anbefale ham. Dygtig, hurtig og meget opmærksom. Personalet er rare at omgås og jeg kan klar anbefale klinikken..."
  - Niels Kampmann - 10.09.2013
  "Medarbejderne er meget professionelle og serviceminded. Klinikken har en venlig atmosfære, jeg føler mig godt tilpas. Tandlægerne er virkelige dygtige og løser selv de næsten umulige opgaver til ug. Jeg anbefaler altid klinikken til andre."
  - Lissi Poulsen - 08.09.2013

Adresse

Palæklinikken
Palægade 2
1261 København K

33 15 88 55
kontakt@nicesmile.dk

Åbningstider

Mandag: 08:30 - 15:30
Tirsdag: 08:00 - 16:00
Onsdag: 08:30 - 18:00
Torsdag: 08:00 - 16:00
Fredag: 08:00 - 15:00
Lørdag & søndag: Lukket

Find vej