33 15 88 55 | Skriv til os

CEREC


CEREC ® – 3D digital tandbehandling med såkaldt CAD-CAM-teknologi

Tænder på stedet er såkaldte restaureringer, som består af høj æstetiske keramiske materieler, som har revolutioneret den moderne tandbehandling.

Ved tidligere større genopbyggende behandling med f.eks. krone-, eller porcelænsfacade behandling involverede det ofte flere procedurer, en hel del ventetid og flere generende tandlægebesøg.

CEREC ® skaber disse keramiske restaureringer inden for få minutter direkte på klinikken, hvilket betyder at mange behandlinger kan være afsluttet i blot et enkelt besøg. CEREC ® er indbegrebet af digital tandpleje og på Palæklinikken benytter vi 2 slags kameraer – et OMNICAM og et BLUECAM – fra det tyske firma SIRONA.

I stedet for at skulle gå rundt i dage eller uger med en midlertidig, til tider ubehagelig og ikke særlig naturligt udseende krone, kan vi designe, fremstille og montere din endelige tandkrone med det samme i et og samme besøg.

Hvordan kan CEREC ® gavne mig?

CEREC ® kan gavne næsten alle har brug for en keramisk restaurering. Undtagelser omfatter patienter, der har en forhistorie med at nedbryde keramiske enheder og dem med et dybt bid. 
CEREC ® -kroner er ligeså holdbare, som traditionelle kroner, men nyere forskning tyder på, at hvis man griber ind tids nok, så vil de holde langt mere end 10 år.

Her er nogle andre fordele forbundet med CEREC ®:

 • Ingen irriterende midlertidige kroner
 • Høj kvalitet keramiske produkter
 • Minimal indgreb på tænderne
 • Mindre injektioner og ubehag
 • Færre tandlægebesøg
 • Omkostningseffektivitet
 • Mere naturlig tand bevares
 • Langtidsholdbare restaureringer
 • Metalfri og biologisk forligelige

Hvad er det CEREC ® -systemet består af?

CEREC ® -systemet kaldes også et CAD-CAM-system. CAD-CAM betyder Computer Assisted Design og Computer Assisted Milling.

Hele systemet består af tre hovedkomponenter:

1. Kamera enheden: Denne enhed er hjemsted for en høj kvalitet kamera og en medicinsk kvalitet computer. Funktionen af denne enhed er at fotografere den præparerede tand. Tredimensionelle billeder dannes af tanden på skærmen, som tandlægen anvender at designe den perfekte keramiske genopbygning. Digital scanning er  ganske ufarlig og kan nærmest opfattes som et lille kamera i munden. Det er meget langt fra de traditionelle gummiaftryk, der tillige kan opleves ubehageligt af mange patienter, og er også væsentlig hurtigere.

2. Tre-dimensionel CAD-CAM software: Denne software gør det muligt for tandlægen at undersøge tand fra alle vinkler, og ved hjælp af et top-avanceret computer program fremstilles tanden digitalt direkte på skærmen.

3. Fræse enheden: Denne enhed fremstiller faktisk den brugerdefinerede restaurering fra overført digitalt fra computeren, og kan sammenlignes med det man kender fra en 3D-printer. En keramisk blok, der bedst ligner den eksisterende tandfarve vælges og anbringes i fræseren og inden for få minutter, producerer fræse enheden restaureringen, som tandlægen har designet. Ingen forfærdelige smagende aftryk eller tidskrævende forsendelser til og fra laboratoriet er påkrævet.

Hvordan foregår en CEREC ® restaurering?

Det første trin i fremgangsmåden er at fremstille tanden. Tandlægen fjerner alle defekter, huller og gammel fyldningsmateriale. Dernæst tages et billede med kameraet, hvor OMNICAM har den ultimative fordel at det optager billeder uden brug af pulver, mens BLUECAM kræver en let bestøvning med et fint titanium pulver for at tanden kan ”læses”. Begge systemer giver en utrolig fin detaljeret gengivelse og billedet vises direkte på computerskærmen.

Det er her, at tandlægen er i stand til at se tanden fra alle vinkler, og designe den endelige restaurering. Når konstruktionen er færdig, overføres den til fræseenheden

Tandlægen vælger en keramisk blok, der svarer til farven af tænderne. Dette sikrer, at den endelige genopbygning næsten er usynlig. Der er en særlig porcelæn, som kræver hærdning i en ovn, hvilket styrker kronen og forlænger holdbarheden, mens andre typer porcelæn blot skal glaseres.

Tidsforbruget for de ovnhærdede tænder er en anelse længere, men man bliver stadig færdig i samme besøg.

Før endelig påføring af restaurering til tanden, vil tandlægen prøve det for at sikre det passer perfekt. Det ”limes” fast til tanden med en såkaldt dentalcement og proceduren afsluttes, uden behov for et andet besøg!

Kvaliteten af resultaterne unikt og det er ikke uden en vis stolthed vi på klinikken bevidst undgår kinesisk tandlægearbejde, da vi ved CEREC ikke behøver gå på kompromis, kvalitet og samtidig tilbyde behandlingen til en fair pris, så en hel del tid og penge er sparet.

Du kan se frem til naturligt udseende resultater, der er skræddersyet efter til din tand struktur. Der er ikke flere grimme sølv fyldninger og flere besøg hos tandlægen, da vi kan færdiggøre hele processen i ét besøg.

Hvis du har spørgsmål eller bekymringer om CEREC ®, bedes du kontakte din tandlæge.

Nogle af vores glade kunder

 • "Altid super god service - fantastisk personale, hvor man altid bliver mødt med smil og venlighed og tandlægerne er super dygtige. Alt i alt kan jeg kun varmt anbefale Palæklinikken."
  - Nina L. - 05.03.2014
  "Personlig behandling og enestående kvalitet og service. Føler mig næsten heldig at have fundet dem i tandlæge-junglen."
  - Gisela Ekholm - 16.09.2013
 • "Den bedste tandlæge i København jeg kender til. Han er vanvittig god til at bedøve, så hvis du har lidt fobi på dette område kan jeg varmt anbefale ham. Dygtig, hurtig og meget opmærksom. Personalet er rare at omgås og jeg kan klar anbefale klinikken..."
  - Niels Kampmann - 10.09.2013
  "Medarbejderne er meget professionelle og serviceminded. Klinikken har en venlig atmosfære, jeg føler mig godt tilpas. Tandlægerne er virkelige dygtige og løser selv de næsten umulige opgaver til ug. Jeg anbefaler altid klinikken til andre."
  - Lissi Poulsen - 08.09.2013

Adresse

Palæklinikken
Palægade 2
1261 København K

33 15 88 55
kontakt@nicesmile.dk

Åbningstider

Mandag: 08:30 - 15:30
Tirsdag: 08:00 - 16:00
Onsdag: 08:30 - 18:00
Torsdag: 08:00 - 16:00
Fredag: 08:00 - 15:00
Lørdag & søndag: Lukket

Find vej